sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Ruokaohje: Valkosipuliolutporsas

Tämä resepti on lähes suoraan Sampan loistavasta blogista Ketoosiin. Olen koittanut noudattaa  viime aikoina vähähiilihydraattista ruokavaliota, joten tämä sopii siihen kuin veitsi lihaan. Olutporsaan voi nauttia esim. riisin kanssa lisukkeena, mutta söin tämän sellaisenaan juurikin edellä mainituista syistä. Oluen ystävänä tämä resepti herätti heti innostusta ja käytin oluena Fuller`s London Porteria, joka sopii tähän paremmin kuin hana caskiin.

Porsaan sisäfileeliha leikataan ensin sopivan kokoisiksi paloiksi. Sen jälkeen viipaloidaan porkkanat, lohkotaan sipulit ja hienonnetaan chili. Murskasin tähän alkuperäisen reseptin mukaan kokonaisen valkosipulin, joka näin valkosipulin ystävänäkin oli hieman liikaa jo työkavereidenkin kannalta. Valkosipuli tuoksui myös pitkään keittiössä ja nimesinkin tämän uudestaan valkosipuliolutporsaaksi. Lihat ja vihannekset ruskistetaan kevyesti voissa, minkä jälkeen sekaan kaadetaan olut, soijakastike sekä mausteet. Itse laitoin pippurin lisäksi myös ripauksen juustokuminaa. Kastiketta keitetään kattilassa ilman kantta noin puoli tuntia välillä hämmentäen. Lopuksi sekaan kaadetaan vielä ruokakerma ja annetaan hautua kannen alla vähintään 15 min ilman lämpöä. Jätin soijajauhon reseptistä poiketen kokonaan pois, koska halusin hieman ohuemman kastikkeen. Kaiken kaikkiaan erittäin maistuva lihapata, jota tulee varmasti tehtyä vielä uudestaan, ehkä hieman eri variaatioilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti